lauantai 21. tammikuuta 2012

"Jumi jamit" ja Kotia kohti!

Viimeiset tervehdykset täältä Teneriffalta! Sää ensimmäisellä viikolla oli aavistuksen lämpöisempi kuin tällä viikolla. Nyt on ollut hieman tuulista ja pilvistä, kuitenkin aurinkokin on päässyt näyttäytymään. Olotilan voi tällä hetkellä kuvailla aika raukeaksi, kun hyvä harjoittelujakso on takana ja tietää pääsevänsä takaisin Suomeen ja kotiin.

Leirin viimeinen viikko ja maanantain treenit alkoivat heittoringissä "jumi jameilla". Maanantain heittotreenit menivät tekniikan hakemiseksi, koska kroppan oli päässyt yllättämään pieni jumi. Iltapäivän heittotreenissä sai jo hiemna kroppaa toimimaan oikeaan suuntaan. Päivän saldoksi jäi vaatimattomia tuloksia, mutta aamulla esiintyneet tekniikka virheet saatiin nopeasti korjattua.

Tiistaina 17.1. ropsautti taivaalta ensimmäisen kerran vettä. Se sattui osumaan hienosti yhteen harjoitusohjelman kanssa, koska ohjelman mukaan tiistai oli voimapäivä.
Aamu treeneissä tein rinnallevetoa sarjat 8, 7, 6, 5, 4 ja 3x. Ja romuja tangossa alussa tasan sata kiloa ja viimeisessä sarjassa 140 kiloa. Eli kympin nousuilla mentiin.
Ennen treeniä yläselkä ja lapojen väli tuntui tukkoiselta, mutta mikä parempi tapa onkaan availla jumeja kuin hyvä voimaharjoitus. "Vanhan liiton" -miesten suustahan kuulee yleensäkin totuuden, että "rauta hieroo miehestä pois turhan jäykkyyden".
Lisäksi aamupäivällä tein runsain mitoin kiertoliikkeitä ja vatsoja. Iltapäivällä vuorossa oli jalat ja lisää keskivartalo liikeitä sekä kevyttä hyppelyä.

Keskiviikkona aamupäivä pyhitettiin heittämiselle ja iltapäivä erikoisvoimaharjoitukselle. Aamulla heitto kulki jälleen mallikaasti ja kilpailu välineellä päästiin jälleen 70 metrin paremmalle puollelle ja keskimäärin mukaviin mittoihin. Yhtään huonoa heittoa ei tainnut tulla ja olin harjoitukseen melko tyytyväinen.
Iltapäivän erikoisvoimaharjoitukseen kuului 20 kilon levynheittoja 50x ja kiertoliikkeitä 250x saman painoisella levyllä. Mukavana lisukkeena vatsaa ja selkää.

Torstaina pidin lepo päivän. Iltapäivällä hölkkäilin puolisen tuntia kevyesti. Tähän mennessä leirin saldo oli 190 heittoa ja parastulos 71,50 m kisa välineellä. Tähän tuumaan voin kertoa, että viime kesän treeni ennätys oli noin 73 m. Eli yli 2m huonompi kuin kilpailussa heitetty tulos.

Leiri lähestyy loppuaan. Perjantai aamupäivällä heitto luisti mallikkaasti ylipainoiset heittelin kevyesti ja teknisesti laadukkaasti. 7,26 kiloiseen laitoin hieman vauhtia muutamiin heittoihin ja pääsin leirin tavoitteeseen 72 metriin, kaikki "seiskalla" heitetyt tippuivat yli 69 metrin ja olin harjoitukseen erittäin tyytyväinen.
Iltapäivällä heittelin vielä muutaman "kasin" ja siirryin heittämään alipianoista "kutosta". Kuuden kilon moukaria viskelin menemään raivolla reilu parisen kymmentä heittoa ja heittojen keskiarvo liikkui siellä 76-78m tienoolla. Paras heitto kuitenkin kuutosella jäi karvan vaille 80 metrin. Tässä olivat Teneriffan viimeiset heitot. Heittoja kertyi kaikkiaan viimeisenä päivänä vielä 50x ja leirin kokonaismääräksi tuli 240 heittoa. Ihan passeli määrä meikäläiselle!

Tänään leirin viimeisenä päivänä tein kokonaisvaltaisen voimaharjoituksen aamupäivällä ja nyt iltapäivällä otan rennosti. Jos vaikka aurinko paistaisi niin voisin vaikka tällä reisulla hieman auringon ottoonkin satsata :) Kaikin puoileen leiriin olen tyytyväinen, ei sairastelua, ei loukkaantumisia! Ja kotiin on nyt mukava lähteä!

Palailen varmaan blogin ääreen parin viikon kuluttua Kuortaneen kotimaanleirin jälkeen. Vamos...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti